21 veebruar, 2012

Marsishokolaadi kook toorjuustuga




Vaja läheb:


250g sokolaadiküpsiseid (nt Selgat)
150g võid
300ml vahukoort
lisaks 20g võid
50g piimasokolaadi
2 spl pruuni suhkrut
500g toorjuustu
3tl želatiini
60ml vett
110g suhkrut (seda soovitaks panna maitse järgi, sest peamine kiht tuleb niigi väga magus ning 50% väiksema koguse suhkruga jäi kook piisavalt magus)
180g marsi sokolaadi


Tegemine:
Purustada küpsised ja lisad 150g sulatatud võid, segada ära ja suruda lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse, panna külmikusse. Väikses potis sulatada piimasokolaadi koos 30ml (2spl) vahukoorega madalal kuumusel, kuniks sokolaad on sulanud. Teises potis sulatad pruuni suhkru, 20g võid ja 30ml vahukoort, madalal kuumusel kuniks suhkur ja või on sulanud.


Seejärel vahustada toorjuust suhkruga pehmeks vahuks, lisad sulatatud sooja želatiini ja marsi šokolaadi kuubikud, teises kausis vahustada ülejäänud vahukoore ja lisada selle siis toorjuustu sokolaadi segule ja segada ühtlaseks. Valmis segu valada küpsise põhjale, peale valada vaheldumisi suhkru-või ja sokolaadi kastmed, et tekiks marmori muster. Seejärel kook külmkappi vähemalt 3 tunniks:)


Retsept pärineb Terje Kaselt





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar