17 veebruar, 2012

Iirikohvi rull



Koostis:
Biskviit:
3 muna
1.5 dl suhkrut
0.4 dl kartulitärklist
0,3 dl nisujahu
2 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2 dl 35% rõõska koort
4 sl tuhksuhkrut
2-3 sl väga kanget kohvi (vastavalt maitsele võib ka rohkem panna)
1,5 sl viskit

Kaunistamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kartulijahu, nisujahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala selle tainas. Küpseta 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Kummuta põhi valmispandud suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile.
Pintselda põhja küljes olevat paberit külma veega ja katsu pealt ära tõmmata. Lase põhjal niiske käterätiku all täielikult jahtuda (niiske peab rätik olema seepärast, et põhi ära ei kuivaks ja seda oleks hiljem võimalik rulli keerata).
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkruga, lisa kohv ja viski ning sega ühtlaseks kreemiks. 

Kata biskviit kreemiga ning keera rulli. Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar