Martsipanist

Martsipan (varem ka marzipan) on toiduaine ja maius, mis koosneb peamiselt tuhksuhkrust ja mandlijahust.
Martsipani maitseomadused sõltuvad suhkru ja mandli osakaalust selles. Mida kõrgem on mandli sisaldus martsipanis, seda intensiivsem on martispanis mandli maitse. Ühtlasi on kõrgema mandlisisaldusega martsipan ka kallim.

Tortide katmisel kasutan peamiselt kahe firma toodangut, Lemke ja Leipurin.
Lemke (50/50) on naturaalse ehk kollaka tooniga martsipan, mille mandlisisaldus on 50% ja suhkrusisaldus 50%. Martsipani saab toonida toiduvärvidega sobivat tooni, kuid tuleb arvestada, et lumivalget ning väga erksaid toone selle martispaniga ei saavuta.

Leipurin on erinevates toonides sh lumivalge ning saab toonida ka toiduvärvidega sobivaid toone, sh väga erksaid toone. Mandlisisaldus on martsipanis 25% ja suhkrut 75%. Maitse on mahedam ning ei ole nö martsipani-kompvekile omast maitset. Martsipan on mõeldud tortide, kookide katmiseks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar